Zagor 376, 377, 378, 379

Screenshot_1

Prvi deo – Senke nad Darkvudom. Zagor i Ciko se vracaju u Darkvud, i idu na skup trapera. Napadaju ih traperi pretvoreni u kentaure, i indijanci sa krilima. Vendigo (SP #04) oživljava nekog (tek kasnije se vidi kog), i kidnapuje Hejokinu zenu (Hejoka – indijanac koji prica naopako, SP #04). Hejoka spasava Zagora i Cika od mutanta. Ispostavlja se da Kralj orlova (koji je bio mrtav, #169) pretvata ljude u te mutante. Zagor, Ciko, Hejoka i Tonka upadaju u laboratoriju, i oslobadjaju zatvorenike, medju kojima su Dok i Rohas. Pre nego da Kralj orlova kaze za koga radi, kentaur ga ubija. Na ekranu se pojavljuju snimci na kojima ogromna zmija potapa brod, Titan unistava Baltimor, i demoni muče Liju, Hejokinu ženu. Cela planina gde je laboratorija se unistava, ali svi izlaze na vreme. Edgar Alan Po dobija pismo iz baze Drugde, i krece na put.


Drugi deo – Specijalni agent. Tajanstveni ubica ubija u sred dana na javnim mestima, okruzen ljudima. Policija ne moze da ga uhvati. Agent Rejven (Po) resava slucaj. To su bila cetiri lika sa pop-up nozevima ispod koze. Prvi put ide u bazu Drugde, gde mu pricaju o Hellingenu, i salju da ide da potrazi Zagora. Zagor ima viziju dobrog Hellingena koji mu kaze da ide na brdo Natani. Hellingen je u dvorcu, prica sa Vendigom, i regenerise deo po deo tela. Zagor i ostali vide lutku koja prica u sumi. Kad je polome, iz nje izlazi demon. U nekom novom selu ispod brda Natani se pojavljuje Lutkar koji deci daje lutke sa demonima. Uvece lutke napadaju ljude, i odvode decu. Rejven (E.A. Po) stize u Darkvud, ali Zagor nije tamo. Dranki Dak i on krecu da traze Zagora. Zagor i ostali stizu u selo, gde ih napadaju mala demonska drvca. Zagor nastavlja da prati Lutkara. Stize ga, neka deca uspeju da pobegnu, dva ostanu. Kola sa Lutkarom, Zagorom i decom padaju u reku.

Treci deo – Hellingen je živ. Zagor spasava decaka, i ide da spasava devojcicu, ali je prvi spasava Rejven. Lutkar otkriva da je umro odavno, i da ga je nek naucnik oziveo. Hellingen regenerise celo telo, i prevari Vendiga tako sto mu zatvara svaki kontakt sa ovom dimenzijom. Zagor i ostali se penju na brdo Natani, ali krece kisa, pa ulaze u pecinu. Hellingen je napravio tu vestacku kisu, a u pecini ima kamere. Jednog po jednog prevari da dodju u zamak – Hejoka vidi Lijin hologram, Ciko juri zeca, Rejven misli da je u svemirskom brodu. Zagor se budi, i vidi Hellingenov hologram. U zamku, Hejoka se bori protiv demona, Rejven se krije od kamera, Ciko je zavezan, a iznad njega je giljotina. Zagor ulazi u zamak, ali upada u zamku, i Hellingen ga uspava gasom za uspavljivalje. Kad ustane, giljotina samo sto nije ubila Cika. Zagor razbija zid, i gura celo postolje na kojem je Ciko.

Cetvrti deo – Dvoboj u svemiru. Zagor i Ciko uspevaju da izbegnu giljotinu, ali pod pocinje da se uvlaci, a na zidovima (ispod poda) su šiljci. Rejven se jos sunja po zamku, izbegava kamere, i unistava predajnike u zidovima. Zagor i Ciko razbijaju siljke postoljem, i spustaju se dole. Tamo ih napadaju demoni (isti demoni koji su napali Zagora u #367 kad je oslobodio onog boga zla). Rejven stize do Hejoke, a onda oni stizu do Zagora i Cika. Razbijaju sve kamere, i izlaze u dvoriste. Hellingen ih paralise zrakom iz Akronijanskog svemirskog broda, i teleportuje ih. Ide do Tonkinog sela, napada ih na brzinu, i vraca se u zamak. Helligen sprema drugi akronijanski brod koji je u svemiru da raznese Njujork. Lija predlaze da Hellingen poveze Rejvena na masinu koja prikazuje misli, da se ne smaraju dok cekaju. Rejven krece da zamislja pricu, a onda zamisli i Hellingena, i tako ga zarobi. Ostali se oslobadjaju, i Zagor krece do teleportera za onaj drugi brod, ali ga Hellingen stize, i obojica se teleportuju. Tamo ide i gavran koji je Rejvenovo drugo-ja. Zagor uspeva da aktivira samounistenje, ali to je tek za 15 minuta, a Njujork ce da bude raznesen za 6. Gavran desifruje uputstva, i Zagor usmerava brod prema Akronu. Brod puca, ali u prazno. Pojavljuje se Vendigo, koji je sad ljut na Hellingena zato sto ga je prevario, i zatvara ga u drugoj dimenziji sa demonima. Zagor se za to vreme teleportuje nazad. Dvorac eksplodira, i svi se vracaju kuci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s