Dragonero 01, 02, 03, 04

Screenshot_1

Prvi deo – Zmajeva krv. U lučkom gradu Baijadanu, Jan, Gmor, Mirva i Sera u necijoj kuci traze informacije o trgovcima oruzjem. Tad u kucu ulazi neka maskirana zena, koja bezi kad ih vidi. Krecu da je jure, i kada stignu do kapije, ona vadi neko oruzje koje lici na bombu. Uspevaju da je sprece da ih napadne, i ona se zapali tim oruzjem i pada u vodu. Niko je ne vidi, osim Jana, koji je vidi kao kroz viziju. Vatra otkriva splav na koji je pala, koji je do tad bio nevidljiv, i nastavlja da gori cak i ispod vode. Jan kaze da je ranije vec video vatru koja gori pod vodom.

Priča kako je šest godina ranije sa Kailom i tehnokratom Ksarom bio na misiji da sazna vise o “vatrenom blatu” markgrofa Moravika, koji ga je koristio u ratu protiv oraka. Tokom borbe se tlo urusilo, ali su svi pobegli, dok je Jana spasio Gmor. Jan i Gmor idu do grupe oraka koja ne ucestvuje u ratu, vec hoce da uniste vatreno blato. Jan se vraca do Kaila i Ksare, i uvece tokom proslave se šunja po markgrofovom dvorcu da bi otkrio tajnu vatrenog blata. U jednoj sobi pronalazi mapu na kojoj su obelezene vulkanske pećine.
Jan, Gmor, Mirva i Sera idu do Albenove kolibe kroz sumu. Jan kaze da je, nakon sto je ubio zmaja (u #00), krenuo da se menja. Nocu ne moze da spava, oseca duhove ubijenih ljudi, mač mu je postao crn, i vidi ono sto drugi ne vide. Uvece sede oko vatre, i Jan nastavlja priču.
Sa Kailom i Ksarom je otisao do onih obelezenih pecina. Tamo vide ljude koji iskopavaju Tabeolime, koje tehnokrate koriste kao gorivo. Ksara pretpostavlja da od tabeolime kasnije prave vatreno blato. Stazari ih otkrivaju i napadaju, ali ih spasava crna vilovnjakinja, i zajedno beze u pećinu.

Drugi deo – Tajna alhemičara. Ujutru nastavljaju prema Albenu, i Jan usput nastavlja priču.
Crna vilovnjakinja kaze da se zove Atrea. Ona moze da komunicira sa biljkama, i da ih kontrolise. Ksara otkriva da je Atrea luda, i da je pobila ceo svoj klan, i da hoce da zaustavi markgrofa zato sto unistava šumu vatrenim blatom. 
Stizu do Albena, koji kaze Janu da od kad je ubio zmaja osim novih moći ima i moć da prizove zmaja, i to mu pokazuje. Jan stavlja ruku u vodu, i iz vode izlazi veliki vodeni zmaj. Za vecerom pricaju Albenu o tome kako su neki klanovi oraka krenuli da dizu pobunu, i da su im nekom magijom karavani kojima prevoze oruzje nevidljivi. Jan mu daje ogrlicu koju su nasli kod one maskirane zene koju su sreli u Baijadanu, i Alben kaze da ce da vidi sta moze da sazna o njoj do ujutru. Jan nastavlja priču o vatrenom blatu.
Jan, Kail i Ksara iz Atreine pećine ulaze u neke tajne prolaze pune zamki, kroz koje stizu do mesta gde se pravi vatreno blato. U isto vreme, orci napadaju to mesto, i Jan vidi Gmora medju njima. Ksara uzima formule za vatreno blato od jednog alhemicara, i dok se vraca nazad, zahvati je eksplozija vatrenog blata, i ona zapaljena pada u vodu. Jan, Kail, Gmor i drugi orci izlaze iz unistene pećine.
Sledeceg jutra, Alben kaze da je na ogrlici simbol saveza plaćenika Nečistih. Nečisti su bili nekromanti koji su imali veliku magijsku moc, zbog koje su se pretvorili u cudovista sa fizickim nedostacima. Pretpostavlja da je ona zena iz Baijadana verovatno bila samo plaćenica koja im se kasnije pridruzila, jer je inace ne bi tako lako porazili, i da se preostali clanovi Nečistih nalaze juzno od Ratun-Kuna, u klancu okruzenim lebdecim kamenjem, poznatom kao Utroba Noći. Osim toga otkriva da je tajna nevidljivih karavana u Suaninu, koji iskrivljuje svetlost. Mirva ide u Surendart da podnese izvestaj o misiji, a Jan, Gmor i Sera idu u Ratun-Kun Albenovom letelicom. Na ostrvu oraka, u jednoj kuli vidimo Atreu i jednu maskiranu tehnokratu koje orke snabdevaju vatrenim blatom, i koriste ljudske robove za rad u podzemnim radionicama. Jan, Gmor i Sera stizu u Ratun-Kun, na teritoriju Nečistih.

Treći deo – Nečisti. U pećini vide ogromnog planinskog trola koji se ubio. Napadaju ih dvoje Nečistih, ali uspevaju da ih ubiju. Dolazi treci, i odjednom se stvara dim od kojeg svi dobijaju neke vizije. Jan se seca kako je sa dedom ubijao zmajeve. Svaka rana koju jedan varliedarto nanese zmaju se pojavi na njegovom telu, i kada ga ubije, dobija drevno sećanje tog zmaja. Jan kaze da nije spreman za sve to, a deda mu kaze da se nada da ce da bude spreman kada dodje trenutak izbora. Jan pita o kakvom izboru prica, ali tad se budi. Gmor i Sera kazu da su od dima imali nocne more, i da se onaj planinski trol verovatno zbog toga ubio. Jan ostavlja tog trećeg nečistog u zivotu, i uzima kovceg u kome se krije tajna Suanina. Letelicom stizu u Surendart, ali ih vojska napada i unistava letelicu. Prestaju da napadaju kad im Mirva kaze da je to Albenova letelica. Krecu brodom da presretnu prevoz oruzja. Jan otvara kovceg, koji je ustvar neka naprava koja kada se udari otkriva sve sto je suanin ucinio nevidljivim. Vide brod koji prevozi oruzje, i ukrcaju se na njega bez borbe. Tad ih napada camac sa orkovima. Orkovi uniste brod, ali svi uspevaju da se na vreme sklone sa broda. Jan i ostali stizu do ostrva na koje se uputio brod, i dolaze do unistenog sela. Tamo vide tri orka koji ih napadaju. Nakon borbe dolazi cela grupa oraka, ali su ovi na njihovoj strani, i medju njima su i oni s kojima su se borili protiv markgrofa Moravika. Idu do njihovog sela, gde saznaju da opet imaju zajednickog neprijatelja

Četvrti deo – Mračna tvrđava. Orci kazu da su i ranije pokusavali da napadnu tvrdjavu, ali da su ispred nje zamke sakrivene suaninom. Jan i ostali kroz kanalizaciju ulaze u tvrdjavu, dok orci cekaju da napadnu kad ovi uniste masinu koja suaninom krije zamke. Dolaze do kuhinje, gde im robovi kazu da se masina koju traze nalazi na trecem spratu. Strazari ih vide i napadaju, ali na kraju stizu do treceg sprata, i unistavaju masinu, sto omogucava orcima da napadnu. Jan i Mirva upadaju u zamku, odakle ih spasava ona maskirana tehnokrata. Skida masku, i Jan vidi da je to Ksara. Ona kaze da je Atrea pronasla i izlecila nakon sto je pala u reku. Atrea planira da i ljude i orke snabdeva vatrenim blatom dok se medjusobno na poubijaju, da bi posle jedino biljke ostale na svetu. Ksara se donekle slaze s njom, ali nece da pobije sve, nego hoce da i orci i ljudi postanu zavisni od njenog snabdevanja oruzjem, i da onda postane kraljica i zajedno sa Janom vlada celim svetom. Atrea cuje to sto Ksara kaze, i odvodi Jana. Mirva napada Ksaru, dok se Jan bori protiv Atree. Pomocu moći zmaja, Jan ulazi u Atreine misli, i tamo vidi “normalnu” Atreu, koja kaze da je neki glasovi teraju da sve to radi, i da hoce da je Jan ubije da bi je zaustavio. Ta “normalna” Atrea preuzima kontrolu nad ovom zlobnom na kratko da bi Jan mogao da je ubije. Jan ide do druge prostorije, gde vidi da su i Mirva i Ksara ranjene, i Ksara umire. Dolaze Gmor i jos dva orka, i brzo odvode Jana, Mirvu i Seru iz tvrdjave. Kad izadju, Gmor kaze da su pobedili, i da beze zato sto su zapalili fitilj. Tvrdjava eksplodira, i borba se zavrsava. Orci se vracaju u selo, Mirva ide u prestonicu, a Jan, Gmor i Sera se vracaju u Solian.


drg01-04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s