Zagor 204, 205

Screenshot_2

Prvi deo – Čiko duh (kraj #203). U jednom gradu, Čiko sretne Trampija dok čeka Zagora. Trampi mu priča kako zarađuje kao vidovnjak, i da mu za novu prevaru treba neko ko će da glumi duha, na šta Čiko pristane. Stvari kao i uvek krenu naopako, i Čiko beži iz grada, ali pre nego što ode zaustavi ga neki čovek. Kasnije se Čiko sastaje sa Zagorom, i zajedno se vraćaju prema kolibi.


Drugi deo – Čudnovati zločinac. Stižu u kolibu, i Zagor primećuje da se Čiko čudno ponaša. Sledećeg jutra vidi da Čika nigde nema, i da je na njegovom krevetu poruka u kojoj piše da mu je dosta života s njim, i da ga napušta. Mesec dana za Zagora prolazi kao i obično, osim što Čiko nije s njim. Stiže u jedan gradić gde ga svi stanovnici čudno gledaju i izbegavaju. U salunu se grupa njih okupi i napadne ga. Borbu prekida šerif koji ga vodi do stanice, i kreće da ga ispituje o Čiku i o tome gde je bio deset dana ranije. Zagor kaže da je bio na sastanku trapera, pa pomoćnik šerifa ide da pronađe Doka u gradu da bi to potvrdio. Do Zagora i šerifa dolazi bankar koji priča kako je deset dana ranije sreo Čika i pustio ga u banku nakon radnog vremena da bi položio novac. Kada je ušao, Čiko je izvadio pištolj i zajedno sa još jednim čovekom opljačkao banku. Nakon toga je zajedno sa svojim saučesnikom napustio grad, dok niko nije sumnjao u njega. Zamenik šerifa dovodi Doka koji potvrđuje da je Zagor bio na sastanku trapera, i da već mesec dana nije video Čika, nakon čega šerif Zagoru daje papir kojim drugim šerifima može da dokaže da nema ništa sa pljačkom. Zagor odlazi iz grada i traži tragove Čika i njegovog saučesnika. Sledećeg dana prateći tragove dolazi u drugi grad u kojem saznaje da je Čiko prošao tuda i gde se uputio. Ide do grada u koji se Čiko uputio, i sreće šerifa od kojeg saznaje da se i tu desila pljačka, i onim papirom mu dokazuje da nema ništa s tim. Nastavlja da prati tragove, i sledećeg dana u šumi nailazi na Čika i njegovog saučesnika kog onesvesti. Vidi da se Čiko ponaša čudno i da se onesvestio, pa ide do reke po vodu, gde ga čeka Čikov saučesnik koji se u međuvremenu osvestio, i napada ga s leđa. Zagor upada u reku, i onesvesti se nakon što padne niz vodopad. Budi se u kolibi trapera koji ga je spasio, Philemona Ninconpoopa Packthreada, zvanog Little Owl, kojem priča šta mu se desilo. Sledećeg jutra, Zagor i Little Owl kreću da prate Čikove tragove. Pretpostavljaju gde će Čiko i njegov saučesnik sledeće da napadnu, i idu do tog grada da im postave zasedu. Kao što su i očekivali, oni dolaze do banke nakon zatvaranja i opljačkaju je. Čim izađu iz banke, Little Owl zapuca i razglasi po gradu da se desila pljačka, dok ih Zagor čeka na izlazu iz grada.

Treći deo – Sotonski napitak. Zagor ih presreće, i napada Čika i njegovog saučesnka. Tad dolaze građani koji su obavešteni o pljački, i napadaju Zagora, pošto misle da je on jedan od pljačkaša. Dok se Zagor bori protiv njih, Čiko sa svojim saučesnikom beži iz grada. Kasnije Little Owl razjasni situaciju, i Zagora oslobađaju. Zagor i Little Owl obeleže sva mesta koja je Čiko opljačkao, i zaključe da skrovište mora da se nalazi negde na istoj udaljenosti od svakog grada. Razdvoje se i kreću da traže njihovo skrovište. Zagor pronalazi pećinu u kojoj vidi Čika iza rešetaka, ali ga iznenadi onaj saučesnik, i hvata ga u mrežu. Zarobi ga, i kad se obrije, Zagor prepoznaje da je to Bimbo Salivan (#16). Bimbo kaže da je u zatvoru upoznao jednog ciganina čija je majka gatara znala da pravi napitke kojima ljudima može da se oduzme volja. Nakon izlaska iz zatvora, naterao ga je da mu kaže kako se pravi taj napitak, i rešio da se osveti Zagoru. Sreo je Čika u onom gradu sa početka priče, i predstavio mu se kao književni agent koji ima zanimljiv predlog za njega. Ponudio mu je veliku svotu novca ako krene s njim u Njujork na dva meseca i pomogne mu u pisanju knjiga o Zagoru, što je Čiko prihvatio. Ostavio mu je poruku da ga napušta zato što mu je Bimbo rekao da informaciju o pisanju tih knjiga mora da drži u tajnosti. Kad je Čiko otišao od Zagora, Bimbo ga je onesvestio, doveo u pećinu, i dao mu napitak kojim ga je kontrolisao. Tad u pećinu ulazi Little Owl koji napada Bimba i daje Zagoru vremena da se oslobodi. Zagor skače na Bimba i lako ga prebije, nakon čega oslobodi Čika i polomi flašu sa napitkom. Svi zajedno idu do šerifa kojem predaju Bimba. Sud odluči da je Bimbo kriv za sve zločine, i oslobađa Čika jer nije bio pri svojoj volji. Zagor i Čiko se rastaju sa Little Owlom i kreću kući.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s