Zagor 136, 137, 138

screenshot_2
Prvi deo – Tigar. Zagor i Čiko su u selu indijanaca Cheraw, kad se iz lova vraća mala grupa ratnika koja kaže da je jednog od njih ubila zver nalik na pumu, ali sa crnim prugama. Po opisu, Zagor i Čiko zaključe da se radi o tigru, ali ne shvataju kako je tigar mogao da dospe tamo, pa reše da sa grupom indijanaca krenu u lov na tog tigra. Ubrzo u šumi nailaze na tigra, ali kada se Zagor sprema da ga upuca, puška mu eksplodira u rukama. Tigar to koristi da skoči na njega i napadne ga, ali mu indijanci priskaču u pomoć i pomažu mu da ga ubije. Tada se pojavljuje još jedan tigar, ali ga upuca i ubija neko iz šume. Tada do Zagora, Čika i indijanaca dolazi čovek koji im je pomogao, i predstavi se kao Harry Kellog, vlasnik plantaže čaja u blizini. On kaže mu je njegov prijatelj, radža od Bahavalpura, poklonio ta dva tigra, ali da su oni uspeli da pobegnu s njegovog imanja. Nakon što se rastanu od Kelloga, oni se vraćaju u selo indijanaca, i te noći od jednog indijanca saznaju da se dogodio novi napad, i da žena koja je ubijena ima iste tragove kao žrtve tigra. Sledećeg jutra, Zagor i Čiko idu do Kellogovog imanja, kako bi ga pitali da li mu je osim ona dva tigra pobegao još neki. Tamo ih dočekaju dva azijata koja ih ne pustaju unutra, i silom žele da ih oteraju, pa se Zagor bori s njima. Prekida ih Kellog, koji poziva Zagora i Čika u svoju kuću.

Drugi deo – Veštica Dharma. Zagor pita Kelloga koliko još tigrova ima, na šta on odgovara da je imao samo ona dva, ali Zagor ipak traži da pregleda njegov podrum. Kellog odbija da ga pusti u podrum, iz kojeg se zatim čuje rika tigra. On zatim vadi pištolj, i poziva u pomoć svoje ljude, koji napadaju Zagora i Čika, i uspevaju da ih savladaju i zarobe. Kasnije, Zagor se budi u podrumu opremljenim kao laboratorija, i vidi da su on i Čiko vezani za zid, dok je na stolu ispred njih indijanski dečak koji je nestao iz plemena Cheraw. Ubrzo dolazi Kellog, koji im pokazuje kavez u kojem je zatvoreno stvorenje nalik na čoveka, ali sa glavom tigra, i kaže im da je to njegov brat, Wilfred, kojeg on želi da vrati u normalu presađivanjem delova tela mladog indijanca. On im tada priča kako je njegov brat postao to čudovište. Dvanaest godina ranije, u Jagdalpuru u Indiji, Kellog je stvorio plantažu čaja, i time dobio ugled i poštovanje meštana.Nakon nekog vremena, do njega je došao njegov mlađi brat, Wilfred, koji je bio strastveni lovac. Wilfred je želeo da svojoj kolekciji trofeja pridoda i glavu belog tigra iz Orisse, ali ti tigrovi žive samo oko palate radže od Jagdalpura, Kubal Singha. Nakon nekog vremena, Kubal Singh pravi slavlje za sve ugledne ljude iz okoline, uključujući i Kelloga, koji ide tamo sa svojim bratom. Te noći, Wilfred se iskrada iz palate, i u šumi oko palate sačeka i ubije jednog belog tigra, ali odmah ga otkrivaju ljudi Kubal Singha, koji ga odvode sa sobom. Ubrzo zatim, do Kelloga dolazi jedan od Singhovih ljudi, koji ga vodi sa sobom do hrama u kojem ga čeka Kubal Singh. Singh mu kaže da je njegov brat ubio belog tigra, i da će sada platiti za to, nakon čega ga uvodi u hram, gde je Wilfred vezan za zid. On tada kaže da njegova kazna neće biti smrt, već da će postati zver koju će drugi loviti, nakon čega u prostoriju poziva staru vešticu, Dharmu. Pojavljuje se starica sa štapom na čijem vrhu je lobanja, koja neko vreme izvodi ritual, i na kraju tera Wilfreda da popije neku čudnu tečnost. Tada Kubal Singh oslobađa Wilfreda, i dozvoljava mu da ode. Kellog i njegov brat odlaze, misleći da je Wilfred dobro prošao, jer izgleda kao da ritual stare veštice nije imao nikakvog efekta. Dva meseca kasnije, na sveti dan Jagannatha, Dharma se ponovo pojavljuje, i kaže da je došlo vreme osvete.

Treći deo – Magija užasa. Te večeri, Wilfred se žali bratu na jake glavobolje, i nakon nekog vremena, kada ga Kellog obiđe, vidi da Wilfred ima glavu tigra. U početku je promena bila samo fizička, ali kasnije je Wilfred i po ponašanju postao kao divlja zver, i krenuo da ubija ljude u njegovoj okolini, zbog čega ga Kellog od tada drži u kavezu, i pokušava da pronađe način da ga vrati u normalu. On tada naređuje svojim ljudima da ga izvedu iz kaveza, kako bi mogao da krene sa svojim eksperimentom, ali se Wilfred opire, i ubija Kellogove ljude. Kellog pokušava da ga zaustavi, ali on napada i njega, i ostavlja ga na zemlji u lokvi krvi. Tada izlazi iz kaveza i kreće prema Zagoru i Čiku, ali primećuje otvorena vrata, i beži napolje. Mladi indijanac na stolu se budi, i oslobađa Zagora i Čika, koji odmah kreću da prate tragove odbeglog Wilfreda. Za to vreme, Wilfred napada tri indijanke koje peru veš u reci, i ubija jednu od njih, dok druge dve uspevaju da pobegnu. Neko vreme kasnije, Zagor i Čiko nailaze na njih i vide kako beže, nakon čega kreću prema mestu sa kojeg su one došle, i pronalaze ubijenu indijanku. Dva sata kasnije, karavan doseljenika staje na čistini, i Wilfred, koji prolazi tuda, ih napada. Oni pucaju na njega, zbog čega on beži u šumu. Par minuta kasnije, do njih dolazi Zagor, koji im kaže da i on juri čoveka-tigra, i sa Čikom i grupom naoružanih doseljenika kreće u lov na njega po šumi. Ono što je Kubal Singh rekao se ostvaruje, jer Wilfred postaje plen koji drugi love. On se krije u šumi i izvegava doseljenike, ali kada pored njega prođu Zagor i Čiko, on skače na Čika. Zagor ga napada, ali ne može da se izbori sa ogromnom snagom tog čudovišta, i izgleda kao da će Wilfred da ga ubije, ali ga tada neko upuca iz šume, i spašava Zagora. Iz šume izlazi Kellog, kojeg Wilfred nije ubio, već ga je samo ranio, i vidi kako njegov ubijeni brat nakon smrti ponovo dobija izgled čoveka. On vidi da se osveta Kubal Singha i veštice Dharme ostvarila, i ne želi nikome da objašnjava celu tu priču, već da okonča sve, nakon čega uzima pištolj i puca sebi u glavu. Doseljenici koji su tražili tigra po šumi dolaze do Zagora i vide dva leša pored njega, a kada odbije da im objasni o čemu se radi, oni ga napadaju. Nakon što Zagor savlada nekoliko njih, oni odlučuju da se ne mešaju u njegove stvari, i vrate se nazad, dok Zagor i Čiko sa mladim indijancem koji je bio u Kellogovoj laboratoriji kreću prema selu indijanaca Cheraw.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s