Dragonero 024

Screenshot_1

Dok su Jan i Gmor na misiji, do njihove kuće dolazi Evijan, koji traži od Sere da krene sa njim, jer mu je potrebna njena pomoć. Nakon celodnevnog putovanja, uveče se ulogore u šumi, i Evijan kaže da je razlog za njihovo putovanje šumska Drijada, koja je se naselila na groblju vilovnjaka, i hrani se energijom njihovih duša. Sledećeg dana, oni se približavaju prema jazbini Drijade, i Sera shvata da je ta Drijada sklopila pakt sa mračnim silama, i da je šuma ne prihvata. Do njenog skrovišta ne mogu da stignu, jer im put prepreči gomila korenja, ali tada Sera dobije ideju, i sa Evijanom ide do obližnje reke. Kako je to čista voda sa planina, bila bi u stanju da probije zlu prirodu Drijadine magije, zbog čega ona koristi svoje moći da natera prirodu da izmeni svoj oblik, i preusmeri reku prema korenju koje blokira put do Drijadine jazbine. Reka pravi prolaz, ali Sera ne želi da prođe tuda, zbog čega Evijan nastavlja dalje sam, i ulazi u Drijadino skrovište, gde se sukobi s njom. On uspeva da ubije Drijadu, nakon čega se stanje u šumi vraća u normalu, a on i Sera odlaze odatle.

Druga priča – Brijanina priča. Jan i Gmor love u šumi, kad do njih dolazi Barin, Brijanina vučica, i tera Jana da je prati. Jan ostavlja Gmora i kreće za Barin, sve dok uveče ne stigne do usamljenog tornja na jezeru. On ulazi u toranj, i tamo pronalazi veliki podvodni kavez, u kojem se nalaze ribolika stvorenja. Ta stvorenja traže od njega da ih oslobodi, i kažu mu da su nekada bile žene, ali da ih je neki demon oteo i pretvorio u čudovišta. Jan pita za Brijanu, i one mu kažu da se nalazi na vrhu tornja, gde će i ona biti pretvorena u stvorenje nalik njima. On ih oslobađa, i ide do vrha tornja, gde pronalazi vezanu Brijanu, i oslobađa je. Tada se pojavljuje osoba koja je pretvorila žene u ribolika čudovišta, i napada ga. On baca Jana u vodu, i tada mu pokazuje svoje lice, koje je takođe nalik ribi. Čovek mu kaže da je pronašao način da istovremeno živi i kao čovek i kao riba, nakon eksperimenata koje je vršio nad otetim ženama. Tada se pojavljuju stvorenja koja je Jan oslobodio, i napadaju ga, a Jan koristi tu priliku i dokrajči ga, nakon čega sa Brijanom odlazi iz tornja.

Treća priča – Janina priča. Gmor dolazi u kraljevstvo Ragnar, po Janinom pozivu. Ona mu kaže da je pre hiljadu godina, tokom prata protiv Abomina, vođa jednog klana iz kraljevstva Ragnar kojem i Jana pripada, Ir-Taras, u finalnoj borbi ubio gospodara Abomina svojim borbenim maljem. Taj borbeni malj je postao simbol istrajnosti, i od tada se pažljivo čuva. Poslednjih deset godina, Janina porodica čuva taj malj, ali je on sada ukraden, iako je bio dobro čuvan. Kako su lopovi došli do kripte u kojoj je čuvan tako što su iskopali tunel u čvrstoj steni, Gmor shvata da se radi o Koboldima, stvorenjima koja su pre mnogo godina došla sa teritorije sa druge strane zida. Kako niko osim Jane i njene sestre ne zna za krađu, ona mora da ga pronađe a da se ne razotkrije njegov nestanak, zbog čega je pozvala Gmora u pomoć. Oni idu do pećine u kojoj žive Koboldi, ali ne shvataju zašto bi oni ukrali borbeni malj, osim ako ne rade za nekog. U tunelima pećine pronalaze gomilu ubijenih Kobolda, a jedan od njin na samrti stiže samo da nacrta u zemlji simbol vilovnjaka. Oni tada ugledaju osobu u oklopu koja je ubila Kobolde, i napadaju je. Tokom borbe, Jana joj skida šlem, i vidi da se radi o crnoj vilovnjakinji. Vilovnjakinja rani i Janu i Gmora, ali oni na kraju uspevaju da je ubiju, i uzmu od nje ukradeni borbeni malj. Jana kaže da je ta vilovnjakinja pripadala drevnoj rasi, narodu Crnih Kraljica, jednom od tri klana vilovnjaka koji su napustili Erondar tokom rata za ujedinjenje. Gmor obećava Jani da nikome neće reći ništa o krađi malja i njihovoj misiji da ga vrate, nakon čega se rastaju, i odlaze svojim putem.


drg-24

Advertisements